Anca Parghel se interneaza la Belgrad

Publié le par Mada Rotariu

    Cântăreaţa Anca Parghel, în vârstă de 51 de ani, care suferă de cancer ovarian, a fost internată, luni, în clinica de terapie naturistă şi medicină alternativă Nova Vita din Belgrad, informează Fly Records.
   Familia a luat această decizie la îndrumarea sucursalei din Târgu-Mureş a clinicii. Clinica Nova Vita este specializată în terapie naturistă şi medicină alternativă. Clinica are la activ destule reuşite, iar în acest moment reprezintă una dintre ultimele speranţe ale artistei în lupta cu cancerul. "În acest moment medicina convenţională s-a înclinat în faţa acestei boli, iar terapiile alternative sunt ultima noastră variantă", se arată într-un comunicat, citat de Mediafax. "Medicina convenţională se dă bătută prea repede. Suntem convinşi că există o sumedenie de alte terapii alternative prin care putem ataca această boală şi nu vom renunţa să luptăm", a declarat Tudor Parghel, fiul artistei. În urmă cu aproape două săptămâni, Anca Parghel a fost externată din Clinica de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă "Elias". Doctorul Valentin Calu, purtătorul de cuvânt al spitalului, a declarat la acel moment că, în pofida tuturor manevrelor terapeutice efectuate, boala îşi continuă evoluţia "cu prognostic sever".


    Cancerul ovarian este numit deseori si "ucigasul tacut" pentru ca de multe ori simptomele lui nu se manifesta decat atunci cand boala este intr-o stare avansata.
Din o treime dintre femeile care dezvolta o forma de cancer, aproximativ o jumatate dintre aceste cazuri vor fi diagnosticate drept cancer ovarian (la unul sau la ambele ovare).

   Cancer ovarian: Simptome
Simptomele nu sunt accentuate, ceea ce face boala mai greu de detectat. Motive de gandire si simptome timpurii ar putea fi:
1. O senzatie de "plin" sau discomfort in regiunea pelvica.
2. Indigestii inexplicabile, balonari
3. Durere in timpul actului sexual
4. Sangerari neobisnuite
5. Umflaturi si dureri ale abdomenului.

   Insa stai linistita: daca ai observat unul dintre simptome, nu inseamna ca neaparat ai cancer ovarian. Mergi insa la un medic pentru investigatii.

   Detectarea timpurie a cancerului ofera un procent de vindecare de 90%. Trist este insa faptul ca lipsa simptomelor face ca boala sa se fi raspandit deja spre abdomen in 75% dintre cazuri pana a fi diagnosticata. Cand este detectat este prea tarziu, cele mai multe paciente mor in cinci ani.

   Cancerul ovarian: Diagnostic
Cancerul ovarian fara simptome este de obicei observat la controalele ginecologice regulate. Doctorul iti va palpa ovarele in timpul examenelor pelvic si rectal pentru a observa prezenta chisturilor ovariene sau a tumorilor de tip fibron. Daca sunt observate anormalitati, doctorul va face teste mai complexe care pot include ultrasunete si raze X. Daca nu este totusi sigur nici dupa aceste testari, poate incerca si o laparoscopie.
S-au descoperit noi metode de detectare a cancerului ovarian, printre care ultrasunetele si testarea sangelui. Prin testarea sangelui se detecteaza un antigen numit CA 125 care este prezent doar in corpul femeilor care sufera de cancer ovarian.
Testele sunt folosite pentru a evalua marimea tumorii, insa nici unul dintre ele nu s-a dovedit ca detecteaza in sensul propriu cancerul ovarian. Ultrasunetele pot sesiza schimbari, dar nu ofera destule informatii pentru o diagnosticare. Testul CA 125 poate fi pozitiv chiar si atunci cand femeia nu sufera de cancer ovarian; de exemplu, ea poate avea o tumoare, o sarcina, o infectie pelvica sau alte probleme care nu tin neaparat de ginecologie.
Desi aceste metode par promitatoare, studiile trebuie continuate.


Discover Tom Boxer!

Publié dans Monden News

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article