Campulung str. Anca Parghel

Publié le par Mada Rotariu

O stradă din municipiul Câmpulung Moldovenesc, localitatea unde s-a născut Anca Parghel, va purta numele artistei, a anunţat, duminică, primarul oraşului, Gabriel Constantin Şerban, care a deplâns moartea cântăreţei.

Şerban a declarat că Anca Parghel a fost "un ambasador cultural al Bucovinei" şi că nu a uitat niciodată locurile unde s-a născut şi că întotdeauna vorbea cu pasiune despre Bucovina şi de zona Câmpulung Moldovenesc.

"Este trist că o artistă desăvârşită ne-a părăsit atât de repede", a afirmat Şerban.

El a mai spus că, pentru a cinsti memoria artistei, în prima şedinţă a Consiliului Municipal Câmpulung Moldovenesc, va propune dezbaterii un proiect de hotărâre prin care numele străzii unde a locuit Anca Parghel în oraş să poarte numele cântăreţei.

     Cântăreaţa Anca Parghel a fost înmormântată, duminică, pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu din Capitală, în aplauzele a circa 200 de persoane, fani, prieteni, apropiaţi şi membri ai familiei.

   Convoiul funerar a sosit la Cimitirul Bellu în jurul orei 15.30, fiind aşteptat de circa o sută de persoane.

   După o scurtă slujbă ţinută în apropierea bisericii, cortegiul funebru, în frunte cu soborul de cinci preoţi, a dus corpul neînsufleţit al Ancăi Parghel pe ultimul drum, până la locul de veci de pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu.

    După slujba de înmormântare, sicriul cu trupul neînsufleţit al artistei a fost aşezat în locul de veci, în aplauzele celor prezenţi pentru a-i aduce cântăreţei un ultim omagiu.

   Convoiul funerar care a condus-o pe Anca Parghel pe ultimul drum a venit de la Mănăstirea Radu Vodă, unde trupul neînsufleţit al artistei a fost depus sâmbătă dimineaţa şi unde, duminică, începând cu ora 14.00, a avut loc o slujbă religioasă care a precedat înmormântarea.

   La slujba de la Mănăstirea Radu Vodă au fost prezenţi câteva zeci de prieteni şi admiratori ai artistei, alături de familia acesteia. Anterior, în cursul zilei de sâmbătă, numeroase persoane au vizitat catafalcul pentru a-i aduce un omagiu cântăreţei.

   În timpul slujbei de la Mănăstirea Radu Vodă, oficiată de un sobor de cinci preoţi, la căpătâiul Ancăi Parghel s-au aflat tot timpul cei doi fii ai acesteia, Tudor şi Ciprian, alături de tatăl lor, fostul soţ al artistei. În jurul sicriului artistei au fost depuse zeci de flori şi coroane colorate.

    Anca Parghel, care suferea de cancer ovarian, cu care a fost diagnosticată în iunie 2008, a murit vineri dimineaţă, la vârsta de 51 de ani, la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde era internată la Secţia de terapie intensivă.
Dumnezeu s-o ierte, Dumnezeu s-o odihneasca

Publié dans Monden News

Commenter cet article

carambaole:0114: 08/12/2008 03:51

bonjour,un passage sur votre blog sympa
j'aime beaucoup votre post interressant