Incaltamintea cu toc....

Publié le par Mada Rotariu

     Multe femei au tendinta de a suporta durerea cauzata de o marime nepotrivita de pantof, doar pentru faptul ca prefera foarte mult acel model.
     Medicii ortopezi sustin ca alegerea unor pantofi incomozi poate crea o stare generala proasta a organismului, dar si dureri de spate.

    Totodata, sustin specialistii, incaltamintea cu toc prea inalt poate favoriza evolutia unor afectiuni ale piciorului, cum ar fi devierea degetului mare, care se suprapune peste celelalte, sau deformarea degetelor ca o gheara, relateaza ziarul Gandul.

    De multe ori moda a fost in detrimentul functionalitatii si, mai ales, a comoditatii piciorului.

   O incaltaminte imperfecta poate genera nu numai durere, ci si infirmitate. Piciorul initial normal se va modifica in timp, muschii isi vor pierde din putere, iar ligamentele vor fi suprasolicitate.

   Tocurile inalte au, in timp, efecte devastatoare asupra structurii osteoarticulare a piciorului. Aceleasi efecte le are si varful ascutit al pantofului. Forma patratoasa a partii din fata a pantofului este cea mai fiziologica, pentru ca permite degetelor sa fie relaxate.

    Oricum mersul pe tocuri nu este sanatos. Pentru a diminua riscurile, puteţi opta pentru tocuri ceva mai groase, care să distribuie greutatea corpului. În plus, "purtaţi pantofii cu toc prin casă, cu câteva ore înainte de a ieşi în oraş. Astfel piciorul se obişnuieşte şi se pregăteşte pentru ceva mai solicitant, cum ar fi dansul"

Discover The Egg!

Commenter cet article