In Moscova se va oficia o slujba pentru sanatatea celor infectati cu HIV/SIDA

Publié le par Mada Rotariu


   O slujba religioasa pentru sanatatea celor infectati cu HIV/SIDA si a rudelor lor se va oficia in data de in Moscova ma biserica ,,Datatoarei de viata Treimi" in data de 30 Noiembrie in ajunul Zilei prevenirii SIDA.
   ,,Daca cineva nu poate participa la slujba poate trimite numele pentru pomenire la adresa de e-mail: molebenhiv@mail.ru " a transmis Departamentul de relatii externe (DECR)al Patriarhiei Moscovei.
Biserica ortodoxa rusa a cunoscut cazuri in care personae infectate cu SIDA s-au vindecat miraculos.
   ,, Eu personal cunosc cel putin trei cazuri in care o persoana avea acest diacnostic brusc s-a dovedit a fi sanatoasa" a spus Presedintele DECR Arhiepiscopul Vsevolod Chaplin la o conferinta de presa tinuta la Moscova.
El a explicat ca o astfel de vindecare s-ar putea intampla prin rugăciunile bolnavilor dar si a rudelor acestora, precum si prin atingerea acestora de Sf. Altar sau Cruce.
   Margarita Nelyubova un membru al DECR , a spus ca, uneori, medicii au constatat lipsa HIV-ului de la cei care l-au purtat mai devreme, cu resturi de anticorpi in sange. Dar in cazuri de vindecare miraculoasa chiar si anticorpi dispar.
   Conform unor date, peste treizeci de personae dependente de droguri care au trecut printr-un program de reabilitare in cadrul centrului ortodox SF Ioan de kronstadt, s-au vindecat de SIDA, dupa aceasta ele s-au intors spre biserica pentru a ajuta.
   ,, Am observat patru mii de reabilitati si printre ei erau patru sute de infectati cu HIV. Dintre acestia 30 de tineri au fost vindecati miraculos dupa ce au inceput sa mearga regulat la biserica." a declarat preotul Anatoly Berestov directorul centrului la o conferinta de presa.
   Biserica ortodoxa rusa a creeat propriul concept in prevenirea raspandirii HIV/SIDA si pentru a lucra cu persoanele infectate cu acest virus. In opinia bisericii, factorii sociali si medicali precum si evolutia factorilor care contribuie la formarea asa numitelor grupuri de risc sunt doar indirect si secundar cauzele epidemiei de HIV.
   Prima si adevarata cauza a raspandirii rapide a epidemiei este o crestere fara precedent a anarhiei si pacatului, pierderea valorilor fundamental religioase, traditiei morale si a valorilor in societate.

Publié dans Pentru tineri

Commenter cet article