Expozitie cu vanzare de podoabe, Targul de Sf. Nicolae

Publié le par Mada Rotariu   Targul de Sf. Nicolae organizat de Muzeul National de Geologie, in perioada 3 - 7 decembrie, reuneste peste 20 de expozanti din intreaga tara vor pune la dispozitia publicului pasionat podoabe din pietre semipretioase si pretioase, esantioane de cristale, roci si fosile, toate apartinand colectionarilor Asociatiei Mineralogilor, Paleontologilor si Gemologilor Amatori din Romania.

   Vizitatorii vor avea ocazia sa admire si sa achizitioneze piese unicat de o deosebita frumusete si valoare stiintifica, reprezentative pentru regiunile miniere romanesti precum: Baia Mare, Brad, Rosia Montana, Ocna de Fier sau pentru cele mai indepartate colturi ale lumii: Brazilia, Chile, Afganistan, SUA, Canada, India, Australia.

   Potrivit comunicatului de presa al muzeului, scopul expozitiei este unul socio - cultural - educativ, urmarindu-se atat reunirea unor oameni de stiinta cat si a colectionarilor pasionati de geologie, din toata tara, in vederea perpetuarii acestei stiinte, latura educativa adresandu-se publicului larg care, cu aceasta ocazie, va avea acces la cunoasterea unei parti din resursele geologice ale subsolului romanesc si nu numai.

   Expozitia este deschisa zilnic, in perioada 3 - 7 decembrie 2008, in intervalul orar 10.00 - 18.00. Pretul de acces este de 6 lei/adult si 3 lei/redus.

   Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.

Publié dans Events

Commenter cet article